DESPRE CAPCANELE SPIRITUALITATII DE DUZINA SI ”MAESTRII” INCHIPUITI 

Scriu aceste randuri fara scopul de a blama sau a-i judeca pe cei care cad in capcanele spiritualitatii si nici pe acei maestrii, guru sau invatatori spirituali care ”ii prind” in plasa lor pe cautatorii de ”aur spiritual” incepatori sau mai putin incepatori. Am convingerea ca cei care manipuleaza oamenii aflati in disperare vor plati intr-un fel sau altul pentru slabiciunea pe care o au fata de falsa putere pe care cred ca o detin, si mai stiu ca, si ei (falsii maestrii) la randul lor, sunt prinsi intr-o capcana intinsa de propriul lor ego erijat in bune intentii. O autocunoastere temeinica ar trebui sa excluda aceasta tentatie si cei care ii insotesc pe ceilalti in drumul catre miezul fiintei lor, ar trebui sa fie primii care sa-si exploreze cu sinceritate si curaj mecanismele perverse ale mintii. Un EGO mare se naste dintr-o rana mare, a-ti cunoaste rana din care se naste nevoia de putere (a se citi falsa putere) este un semn de evolutie, iubire si responsabilitate fata de aproapele tau. Ori stim ca nu toti oamenii sunt capabili cu adevarat de iubire.
Simt de ceva vreme un puternic imbold de a aduce in lumina acest fenomen in articolul pe care tocmai il citesti si de a evidentia totodata cateva din multele fatete ale acestui fenomen, ce sunt mai mult sau mai putin remarcate.
Asadar dragii mei iata ca a venit APOCALIPSA si am un impuls (din motive care imi scapa inca) de a contribui intr-un fel la potentarea si sustinerea Apocalipsei! Suna pompos nu? Apocalipsa inseamna doar ridicarea voalului, a revela, a descoperi. Apocalipsa a inceput demult…
Am observat in activitatea pe care o desfasor, si nu de putine ori, cum pe unii oameni aspiratia spirituala poate sa ii duca pe drumuri inselatoare, distrugatoare. Drumul acesta de descoperire al sinelui este presarat cu capcane (in unele am cazut si eu ca de asta pot sa scriu acum despre acest fenomen, cum altfel??) Asta nu-i bine, asta nu-i rau! Sunt rataciri, abateri, amanari ale reintregirii (se pare ca pentru unii sunt necesare) si vreau sa sublinez cu fermitate ca scopul urmatoarelor randuri este acela de a trage un semnal de alarma, de a-i avertiza pe cei care se gandesc sa pornesca pe drumul descoperirii de sine sau care sunt la inceput de drum dar si de a trezi niste semne de intrebare in mintea calatorilor cu aspiratii spirituale, care se afla de ceva vreme in cautari (poate de ani buni) si pentru care (poate) a venit timpul sa reevalueze munca spirituala in care investesc asiduu timp, bani, energie, dar si pe ”maestrii” pe care ii idolatrizeaza sau ii urca pe un piedestal… Sa nu ma intelegeti gresit, existenta si activitatea ”maestrilor” sau numeste-i cum poftesti este necesara si sunt convinsa ca unul din scopul existentei acestora este intocmai acela de a il face pe cautator sa discearna la un moment dat, intre ce este autentic si adevarat si ce nu este adevarat. Dar cum altfel ar discerne omul daca nu ar exista deopotriva maestrii autentici si unii…nici nu stiu cum sa ii numesc, inconstineti? DA! Cred ca este corect acest termen, inconstienti. Tin sa punctez ca fiecare om ”nimereste” unde trebuie, la timpul si locul potrivit si ”nimereala” nu este deloc intamplatoare, la fel cum nu este intamplator nici faptul ca ai ”nimerit” postarea asta si citesti acum aceste randuri…Unii aparent ”norocosi” nimeresc bine, apoi sunt atrasi de diverse miraje si promisiuni precum cea de trezire a energiei Kundalini in 3 zile.
Caracteristicile unui maestru sunt cele ale unui om care a integrat adecvat adevarurile spirituale si includ in mod evident simplitatea, smerenia, omenia, non-violenta, compasiunea (nu mila), non-sectarismul, etc. Aceste calitati se vor reflecta fara abatere in toate aspectele vietii sale, el fiind una cu invataturile pe care le transmite.
In pofida smereniei, a simplitatii si omeniei, un astfel de om poate fi ferm si uneori dur in exprimare (nu jignitor sau ofensator) sau clar atunci cand sesizeaza abaterile de la adevar ori abuzul de orice natura, va lua masuri corecte (daca acestea se impun si sunt in acord cu planul Divin pentru care a venit acesta pe Pamant) actionand cu integritate si intelepciune (avand in vedere bunastarea intregului sistem din care face parte, atat la nivel micro cat si macro) pentru indepartarea lor (repet doar daca este cazul). INSA ATENTIE! O va face lipsit de reactii emotionale distructive sau invazive. Actiunea sa de dezvaluire a adevarului sau de constatare a lipsei acestuia dintr-o afirmatie, comportament sau actiune nu va genera conflicte si violenta de niciun fel (adica nu va lupta pentru adevar, pace, etc.) actiunea sa va fi non-invaziva, ferma, clara si fara a se impune in vreun fel conflictual, caci adevarul se impune de la SINE prin el insusi. Adevarul Absolut al lui Dumnezeu include automat toate adevarurile lumilor lumesti, pentru ca in esenta acestea sunt creatia lui, Dumnezeu nu ar putea vreodata lupta impotriva propriei creatii. Omul lupta impotriva altui om pentru ca inca nu are cunoasterea si intelegerea potrivita (nu inca) a naturii si esentei sale.
Adevarul este simplu si in esenta toate caile spirituale ar trebui sa ne duca la acesta (doar ca filoanele importante ale cailor spirituale nu prea mai sunt reprezentate de maestrii autentici ci de falsuri inconstiente care imita, iar pentru un ochi avizat imitatia este evidenta) insa in mod paradoxal pe cautatorul copilaros il fascineaza taman ”circul spiritual”, complexul, fabulosul si nu intelegerea si acceptarea drumului firesc al vietii care poate ca este mai putin spectaculos sau senzational dar care intocmai ar trebui sa il conduca spre integrarea in primul rand a dimensiunii in care se afla acesta, el insusi, omul. Dimensiunea in care se afla omul se numeste simplu ”viata”, pe Pamant…cu tot ce presupune aceasta viata. Adevarul spiritual te va conduce inevitabil la intelegerea adecvata a acestei lumi, adevarul include si aceasta lume terestra cu tot cu responsabilitatea pe care o avem in acest plan, responsabilitatea si prezenta constienta trebuie sa se manifeste inclusiv in plan familial, social, economic, pentru ca in esenta spiritualul nu este separat de lumesc. Aceste planuri si arii ale vietii fiecarui individ vor reflecta fara exceptie nivelul de constiinta al acestuia.
Se exploreaza paranormalul, alte dimensiuni (uneori cu ajutorul substantelor) si se exclude dimensiunea fizica careia i se neaga importanta (cu tot ceea ce inseamna aceasta dimensiune, relatii, cariera, familie, sanatate, etc.). Omul naiv are o inclinatie spre fabulos, unic, fermecator, magic…dar iata ca intocmai aceasta fascinatie ce ar trebui sa il faca sa caute necunoscutul din el, il poate indrepta sa cada in capcana spiritualitatii de duzina (si piata abunda de oferte care mai de care mai interesante…pentru pretul corect poti sa te iluminezi in 3 pasi). Cautatorul naiv cauta necunoscutul in alte lumi sperand sa i se reveleze adevarul, sperand sa se elibereze de suferinta ce ii macina sufletul si ii cheltuie timpul terestru. Nestiind ca “lumea” este el, acestuia ii va scapa esentialul, in timp ce va cumula experiente si informatii, cursuri si diplome, tehnici si ”paratehnici” de vindecare, de fiecare data cu speranta ca in sfarsit se va elibera de suferinta. Ce rost are sa explorezi alte vieti (anterioare, viitoare) cand tu nici macar pe asta nu ai inteles-o pe deplin??? Ca sa pun punctul pe ”i” iti reamintesc ca temele neinvatate de altadata sunt reluate acum, tot ce ai de facut este sa te uiti la viata ta de aici si acum, poate forma si rolul sunt usor diferite dar TEMA este aceiasi, cu alti actori. Uita-te la modul cel mai concret si pragmatic la ceea ce traiesti acum, intelege asta, resemnifica si schimba, si pentru asta ai nevoie mai intai de un psihoterapeut (constient) care sa te poarte in siguranta, sa te ghideze aducand lumina constiintei in lumea primelor tale relatii, trairi si ganduri. Fiecare terapie trateaza si armonizeaza un anumit nivel al fiintei si ideal este sa incepi cu explorarea psihicului uman, caci da, ai si tu unul, daca esti om. Asta cred ca nu inteleg multi oameni, ca nu poti ajunge SUS daca nu ai fost prima data jos, oamenii vor sa exploreze lumi paralele si alte chestiuni fara sa fi inteles cu adevarat dimensiunea umana. Credeti-ma am vazut multi oameni care se cred evoluati dar care esueaza lamentabil relatii dupa relatii, care repeta obsesiv aceleasi teme si scenarii inconstiente, si care din orgoliu nu se intreaba unde gresesc, intotdeauna altii sunt de vina, eventual reptilienii care le mai joaca feste celor iluminati, pentru ca, nu-i asa??? ”lucratorii de lumina” reprezinta un pericol pentru planul diabolic al reptilienilor de distrugere a omenirii (voi reveni curand pe tema asta, caci merita mai pe larg dezbatuta). Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva niciunui curent filozofic, niciunui sistem de vindecare, credinta, religie, s.a.m.d. ba chiar eu insami am studiat si practicat (si continui inca) o mare parte din acestea, cred ca asta imi ofera dreptul sa vorbesc in cunostinta de cauza.
Am observat ca de multe ori nivelul de constiinta al unui om simplu si curat (care poate nu a citit prea multe dar care isi iubeste semenul) este mai ridicat decat al unuia care mediteaza si se roaga de 15 ani si te saluta mecanic cu ”namaste” zambind fara consistenta in dezacord evident cu ceea ce gandeste, crede si simte. Adesea inocenta si bunavointa unui om ”neinitiat” te fac sa te simti mai bine, relaxat si acceptat si poti spune despre omul neinitiat (aparent ignorant) ca are energie pozitiva, si asa este. In timp ce poate acela care se initiaza in toate felurile in diverse culturi si sisteme, peste tot, fara discernamant, omul simplu se poate initia cu adevarat in viata, caci da, adevarata initiere este viata, cu toate etapele ei si cu toate oportunitatile de crestere si evolutie spirituala pe care ti le ofera aceste etape, cum sunt: nasterea, pubertatea, casatoria, nasterea copiilor, divortul, pierderea cuiva drag, pensionarea, moartea…cu toate ca toti trecem prin aproape toate aceste etape firesti ale evolutiei omului, putini sunt cei care se initiaza cu adevarat, dezvoltandu-se armonios ca o consecinta inerenta a integrarii unei etape.
Exista, este adevarat, destine rare care s-au consumat aici in acest plan pamantean, destine ale unor oameni care au avut vieti extraordinare, care au trait vieti in pustietate sau in singuratate ori la limita saraciei, altii lasand ”lumescul” deoparte, unii pentru totdeauna, altii pentru o perioada de timp, dupa care au revenit in lume pentru a transmite si impartasi bijuteria adevarului cu ceilalti semeni. Nivelul lor de constiinta a fost predeterminat karmic si intocmai aceste predeterminari au facut ca acestia sa-si dedice viata exclusiv transmiterii unor invataturi spirituale si ridicarii nivelului de constiinta la nivel global. Fiecare om de pe Pamant are rolul sau in marea panza a vietii, fiecare influentandu-ne reciproc, pentru ca, stim deja din demonstratiile si experimentele fizicii si mecanicii cuantice ca suntem interconectati si interdependenti.
Da, exista mai multe dimensiuni, da, exista mai multe lumi, exista energii benefice, altele malefice…Exista ingeri, demoni, conspiratii, etc. dar acestea in esenta sunt realitati fictive ce fac parte din jocul cosmic si iluzia cosmica Maya, si in esenta sunt distrageri de la adevarul absolut, adevarul este una cu Dumnezeu, acesta ADEVARUL, este non-dual, integrativ si absolut. Este dincolo de minte si de maimutareala acesteia, dincolo de orice teorie conspirativa…Sa-ti dau ceva la care sa te gandesti acum: Daca Diavolul a fost creat de Dumnezu crezi ca el a fost prost si nu a vazut dinainte ca Dracul o sa faca cum vrea muschii lui, intorcandu-i spatele tocmai lui Creatorului sau, tatalui sau? Crezi oare ca Dumnezeu este neputincios si are nevoie de om ca sa il pună la punct pe Drac? Omul se lupta de fapt cu demonii minții sale, pe care ii vede doar in exteriorul lui, cand ii va accepta ca atare, ii va îmblânzi, atata timp cat nu-i accepta se va lupta inutil cu ei si va cădea prada unei iluzii. Omul a căzut in capcana dualitatii si vede povestea biblica cu mintea sa umana, duala, si de asta noi vrem sa il facem pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra, il cream noi pe Dumnezeu dupa mintea noastra uitand esentialul, noi am fost creati dupa chipul si asemanarea LUI, se pare ca inca nu am inteles asta, nu credeti?
Ma bufneste rasul cand ii vad pe cate unii care cica lupta pentru Dumnezeu, sau care poarta razboaie in astral pentru Lumina si se lupta ei cu demonii. Sa fim lucizi! Are nevoie Dumnezeu (in lupta cu Dracu’) de ajutor asa cum are nevoie soarele de noi ca sa apuna, dar ma rog, este un scop nobil pentru un maestru adormit, cu orgoliu spiritual, este un rol fermecator, dar nu mai putin inselator, ce sa-i faci Maya te prinde cand dormi…
Asadar cautatorule, calatorule, drag semen, daca te-ai nascut aici, pe Pamant si nu pe Sirius, deschide ochii larg (prima data pe cei doi, nu pe al treilea) invata sa traiesti frumos, sa te bucuri de lucruri simple, ca daca nu trebuia sa traiesti aici nu erai nascut aici, nu crezi? Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti/insati. Si daca nu poti sa il iubesti, daca il judeci si il barfesti, afla unde-i lipsa ta de iubire fata de tine insuti/insati. Lipsa de iubire se va manifesta ca disfunctionalitate in relatiile tale, care vor fi toxice, co-dependente, bolnavicioase. Relatiile tale sunt un etalon al nivelului de constiinta la care ai ajuns. Daca sunt disfunctionale poate a venit timpul sa le inchei (dar nu inainte de a fi inteles la nivel profund care a fost motivul pentru care ai trait in astfel de relatii, invata din asta si mergi mai departe) daca sunt conflictuale poate a venit timpul sa vezi ce mentine aceasta stare, daca ai reactii intens negative cauta sa intelegi sursa acestora.
Afla care sunt zonele obscure ale mintii tale, cotloanele intortocheate ale emotiilor si afectelor reprimate sau exprimate in moduri pervertite care iti cauzeaza suferinta tie si celor dragi, intreaba-te si intreaba-te din nou daca chiar stii ceea ce stii si daca ceea ce crezi ca stii se reflecta in viata ta ca o consecinta pozitiva sau negativa!!??
Priveste-te cu claritate si deschidere asadar, si nu te imbata cu apa rece, nu iti fura singur caciula caci facand asta vreau sa stii ca ai amanat motivul (dar am credinta de nestramutat ca il vei regasi mai devreme sau mai tarziu) pentru care esti aici, acela de a-ti trai propria viata (ideal ar fi pe asta de acum) frumos, cu bucurie, iubire, integritate, generozitate si adevar, stai linistit/a ca din acestea se vor revela sensul, rostul si calea. Misiunea ta poate fi oricare, in orice profesie, ea se va desfasura de la SINE, ca predeterminare karmica, mai devreme sau mai tarziu, fie ca vrei, fie ca nu. Stiu ca, in final, pe la stanga, pe la dreapta, mai pe sus sau mai pe jos, mai lin sau mai zbuciumat, intr-o viata, in zece sau o suta, vei ajunge de unde ai plecat candva demult. De unde ai plecat? Doar tu stii, doar tu poti afla, doar tu poti cauta, doar tu te poti intreba, doar tu iti poti raspunde, asa cum spune mantuitorul nostru Iisus EU (adica tu) sunt Calea, Adevarul, si Viata. Si un maestru autentic care a gasit asta in el insusi/insasi te va putea ghida cu integritate spre a face primii pasi pe calea ta.
IUBESTE! IUBESTE! IUBESTE! Si iti promit ca nu iti vei rata misiunea, in esenta toate misiunile omului se rezuma la simplitatea iubirii Divine.
Asadar daca ai pornit pe o cale spirituala, daca esti curios sa cunosti adevarul, succes! DAR afla intai adevarul despre tine! Acolo trebuie sa cauti prima data, caci ce este SUS este si JOS, dar jos este mai accesibil, caci omul asemenea copacului, creste de jos in sus. Intelegi???
”Cunoasteti adevarul si adevarul va va face liberi” a spus Iisus, si pentru asta trebuie sa stiti adevarul despre voi si viata voastra de acum. Aceasta este calea Hristica spre mantuire sau in alti termeni, spre iluminare.
Voi cu ce v-ati confruntat in aceasta lume spectaculoasa a spiritualitatii? Comentariile sincere si constructive sunt binevenite.
Cu drag de oameni,
Carmen Grigoras Nitescu
P.S. Pun pariu ca rahatul iluminatilor nu a mirosit a mir si s-a supus legii gravitatiei. Hai, va pupez pe toti pe cale eterica, in astral, noaptea cand dormiti. Daca va treziti zambind sa stiti ca eu am fost!

Scroll to Top