Psihoterapie

Exista multe similitudini intre consilierea psiholgica si psihoterapie dar de asemenea sunt si multe diferente importante. In general consilierea este recomandata pentru situatii si probleme specifice, cum sunt adictiile sau suferinta interioara care dureaza de cateva luni sau ani. In contrast psihoterapia exploreaza probleme care pot contribui la tulburari mai serioase cu care se confrunta cineva, psihoterapia este un proces ce se intinde pe o perioada mai lunga de timp, uneori pe durata unor ani.

Desi acelasi specialist poate sa ofere atat consiliere cat si psihoterapie, psihoterapia are un grad mai mare de complexitate si de asemenea se adreseaza si patologiilor cum sunt: tulburarile de personalitate, tulburari din spectrul schizofreniei (in perioadele de remisie), tulburari de comportament, tulburari anxioase, tulburari depresive, etc. Capacitatea si pregatirea psihoterapeutului ii ofera dreptul (reglementat de legea psihologului) de a interveni in cazul tulburarilor, pe cand consilierul psihologic poate interveni pentru ameliorarea sau remiterea unor simptome, stari si stituatii care nu au ca fundament o tulburare psihica.

Psihoterapia asadar este un tratament de lunga durata focusat pe a oferi clientului o intelegere profunda a problemelor emotionale cu care se confrunta. Cu alte cuvinte psihoterapia se adreseaza radacinii problemelor cu care ne confruntam.

CONFIDENTIALITATEA este asigurata de codul deontologic pe care orice psiholog este obligat sa il respecte dar si de un contract care este semnat de ambele parti dupa ce decidem sa lucram impreuna.

Ma poti contacta pentru a discuta situatia ta si pentru a face o prima programare la 0724 050 000.

 

Cat costa? 200 Ron/sedinta, durata 60 de minute

Scroll to Top