Viziune

Ii ajut pe oamenii sa se ajute singuri, am convingerea ca un terapeut bun este doar acela care incurajeaza oamenii sa isi gasesca puterea interioara si resursele interne pentru a deveni fiinte autonome, cu incredere in fortele proprii si in capacitatea lor de a se autoregla emotional. Sunt alaturi de fiecare client in parte, pentru a il ajuta sa invate (intr-un final) cum sa se ajute singur intre sedinte, precum si dupa incheierea procesului de consiliere, psihoterapie sau coaching.

Am convingerea ca oamenii care fac primul pas si recunosc ca exista posibilitatea de a fi ajutati prin consiliere psihologica, psihoterapie sunt cu adevarat curajosi. Sunt constienta ca a pune mana pe telefon si a veni la consiliere sau psihoterapie (fie on-line, fie fata in fata) cu dorinta de a iti imbunatati situatia este o decizie mare.

Consilierea psihologica pe care o practic este umanist-experientiala, centrata pe persoana. In abordarea mea includ metode ca: analiza existentiala, analiza bioenergetica, analiza tranzactionala, NLP, terapii transpersonale, etc.

De asemenea inteleg ca fiecare persoana spera sa isi imbunatateasca starea de bine in felul sau unic si astfel integrez aceste metode si le adaptez in functie de temperamentul si personalitatea clientului cu care lucrez, astfel incat acesta sa isi atinga obiectivele.

Focusarea pe prezent si viitor si pe ceea ce iti doresti in viata ta, reprezinta o mare parte din procesul consilierii psihologice. Traim in prezent! Avem timp sa ne bucuram de ”aici si acum”. Trecutul s-a intamplat deja, acesta poate fi o experienta, o amintire. Viitorul inca nu s-a intamplat, acesta poate fi doar anticipat, inchipuit. Daca un viitor dorit este afectat de evenimentele si experientele din trecut, putem lucra pentru a intelege si a resemnifica acele evenimente trecute. Viitorul poate fi schimbat si impiedicat in a deveni ceea ce ar putea deveni, trecutul este fixat deja – s-a intamplat deja, DAR avem acest moment de ”aici si acum” in care putem actiona in directia dorita. Pentru aceasta acceptarea trecutului poate fi importanta.

Cred cu toata fiinta ca oamenii pot obtine independenta si pot devin creatori in viata lor, pentru aceasta ii pregatesc sa ia cele mai bune decizii pentru ei insisi in loc sa simta ca trebuie sa sara de la o problema la alta sau sa se simt prizionierii unei sorti.

Stiu ca atunci cand omul intelege adevaratele motive pentru care are ganduri negative si vede cu claritate care sunt comportamentele invatate in trecut si care nu ii mai sunt de folos si adecvate azi, ”aici si acum”, poate sa isi descatuseze potentialul creativ, iar aceasta ii va face viata mult mai placuta.

Conflictul interior de orice natura poate fi rezolvat prin intelegerea originii acestuia, am convingerea ca prin serviciile oferite sustin oamenii in a se impaca cu trecutul lor, cu ei insisi, si mai ales ii sustin pentru a trai frumos, in acord cu propria personalitate si unicitate, unificati, impacati, gata sa creeze viitorul pe care si l-au dorit dintotdeauna.

A intelege (cu adevarat) o problema poate fi o solutie la problema in sine. Adesea aceasta intelegere si claritate a realitatii vietii tale iti deschid noi perspective ale vietii care pot insemna schimbarea pe care o doresti de fapt, de multe ori, de prea mult timp.

Te astept cu drag, sa te cunosc, sa pasesti in cabinetul meu sau on-line, unde datorita tehnologiei ne putem vedea si auzi ca si cand am fi fata in fata.

Cu apreciere,
Carmen Grigoras Nitescu

Scroll to Top