Mediteaza – lucrurile nu ti se intampla, LE CREEZI!

Gandurile, emotiile si cuvintele sunt energie in miscare, noi le emitem constant, in fiecare moment, fiecare gand sau emotie are o vibratie specifica si aceasta este energia cu care noi cream si orchestram (de cele mai multe ori inconstient) realitatea pe care o experimentam zi de zi, realitatea in care interactionam unii cu ceilalti, contexte si circumstante in care “ni se intampla viata” experiente de care ne plangem celor dragi stiti voi cand spunem: “Vai draga ia uite ce am patit, stai asa sa-ti povestesc”.

Adormiti si iresponsabili (iresponsabil in articolul de fata = cel care nu isi asuma creatia realitatii sale) noi oamenii ne certam si ne contrazicem ca niste chiori doar ca sa ne mentinem in iluzie, minciuna si ipocrizie, doar ca sa avem dreptate, doar ca sa putem arata cu degetul spre altul pentru ca ar fi prea mult si prea socant (in prima faza doar, promit) sa intoarcem degetul spre noi insine si sa ne privim cu adevarat asa cum suntem cu toata umbra si lumina noastra. Degetul nu va fi acuzator, am o viziune blanda asupra inversarii procesului, sa nu crezi ca spun aici ca trebuie sa ne acuzam, eu spun si cred ca pentru insanatosirea relatiilor si a umanitatii este timpul sa privim la propria noastra creatie asumandu-ne ceea ce gandim, simtim, vorbim si facem. Ii vom da astfel celuilalt (iubit/a, sot/sotie, sef, coleg, vecina, matusa, mama, etc.) sansa sa se uite la el insusi si sa-si asume la randul sau propria creatie. La urma urmei cu cine va juca ping-pong daca tu iesi din joc pentru a face o “baie” in lumina constiintei tale? Sigur in virtutea inertiei este posibil ca partenerul tau de joc (oricine ar fi acesta si orice rol ar juca in viata ta) sa-ti mai serveasca cateva pase insa daca te-ai decis sa ramai treaz si constient privindu-te clar si fara a respinge nimic din ceea ce esti nu vei mai fi tentat sa-i faci jocul si curand partenerul tau va renunta si va iesi si el din joc sau (daca ii place prea mult jocul sau este inca dependent de emotiile create de acesta) va cauta un alt partener. Upps se mai intampla si din astea uneori…

Te rog sa-ti amintesti ! Gandurile tale sunt un magnet, ies in jurul tau si atrag spre tine lucrurile pe care tu le crezi si le gandesti, dialogul tau interior, felul in care vorbesti cu tine insuti/insati determina evenimentele, oamenii si obiectele pe care le atragi in lumea ta.

Cu cat hranesti mai mult aceste ganduri acestea vor aduna in jurul tau o energie critica si bang! De ce ti-a fost frica nu ai scapat, ti s-a intamplat vreodata?

Nu vreu sa-ti propun sa elimini gandurile si emotiile asa-zis negative, cred ca asta-i boala curata si nu te va elibera de creatii inconstiente ci dimpotriva le va da forta, pentru ca te vei lupta cu ele (degeaba pentru ca nu asta-i calea) generand un conflict interior ce te va seca de energie in timp ce va hrani exact gandurile si emotiile de care incerci sa scapi.

Mai degraba te invit si-ti propun sa inveti arta intorspectiei si a meditatiei, cred ca este benefic si imperios necesar ca noi oamenii sa invatam sa ne facem o introspectie zilnica, sa ne observam gandurile, dialogul interior, cuvintele pe care le rostim, comportamentele. Prin linistirea mintii, prin prezenta in clipa de acum putem sa cream un spatiu intre noi si gandurile noastre si usor usor prin practica sustinuta va apare starea de martor si non-identificarea cu mintea si produsele sale, astfel vei putea trai mai liber de maimutareala mintii tale fiind ancorat in realitatea mult mai vasta a constiintei tale Divine. Cred ca si mai minunat ar fi sa putem face asta cat mai mult timp posibil, cat mai des, ehhhh bine clipa de clipa, hmmm visez prea mult pentru noi? NU! Ca specie suntem pe drumul evolutiei acesta este destinul nostru ca umanitate, intre timp fac ce pot pentru a crea constienta, am nevoie de aliati, de tine si de fiecare in parte pentru a vedea oameni care creaza impreuna altceva pentru urmasii nostri.

Nu-ti place lumea in care traiesti, stii ca esti liber/libera sa creezi altceva? Sunt aici ca sa-ti amintesc de libertatea asta!

Noi impreuna afectam lumea clipa de clipa fie ca vrem sau nu asta, fie ca stim sau nu asta. Actiunile noastre si starea mintii noastre au impact asupra intregului pentru ca suntem interconectati si interdependenti unii fata de ceilalti. A lucra asupra cresterii nivelului tau de constiinta este un act de curaj si iubire nu doar fata de tine insuti ci si fata de intreg Pamantul, aceasta este pentru mine iubirea de sine si fata de semeni dar si actul suprem al creatiei.

Am scris toate acestea cu recunostinta si iubire fata de toti cei care “lucreaza” pentru a fi treji, constienti si prezenti! Cu tot atata iubire pentru cei care inca “realitatea” lor nu i-a impins inca spre asta.

Si acum stai putin si mediteaza atent/a la urmatoarea intrebare pe care poti sa ti-o pui tie insuti/insati. Fii cu ochii pe tine ca pe butelie! Intreba-te acum: Care este urmatorul gand care imi va aparea?

Cu iubire infinita,
Psiholog Carmen Grigoras Nitescu

Scroll to Top