Pierderea sufletului feminin colectiv

De prea mult timp, prea multe dintre noi, femeile, ne-am uitat puterea.

De prea mult timp, ne-am uitat capacitatea naturala de a aduce viziune si vindecare in vietile noastre, ale celor dragi si comunitatii.

Povestea alungarii din Rai

Vreau sa-ti vorbesc despre o poveste, un mit, pe care toti il cunoastem inca de cand suntem foarte mici, mult prea mici pentru a putea discerne. Credem aceasta poveste, suntem vrajiti de ea inconstient, fara sa ne mai intrebam. Ce-i cu povestea asta? Asa este oare?

Povestea se numeste “Alungarea din Rai?”si pe scurt spune cam asa: Cica se facea ca Adam si Eva traiau in pace si armonie in gradina raiului si ca pentru a ramane acolo ei trebuiau sa nu manance niciodata din Pomul Cunoasterii DAR Eva s-a lasat ispitita de sarpele viclean si si-a dorit sa guste, facandu-l si pe Adam sa muste din fructul interzis, mai departe stiti povestea (nu ma indoiam ca pana acum nu ati stiut-o vroiam doar sa va improspatez putin memoria). De fapt povestea vrea sa spuna cu totul si cu totul altceva (despre asta voi vorbi cu alta ocazie) dar ce am inteles noi de fapt a condus la o deraiere a destinului femeii, dar nu numai.

Odata cu nasterea acestei povesti FEMEIA incepe sa poarte inconstient rana rusinii, blamarii, pedepsirii…si iata cum barbatul (inconstient) incepe sa arate cu degetul spre EA, cea care ii este mama, sora, iubita, sotie, colega.

Pedepsirea femeii si pierderea sufletului colectiv feminin

Mai tarziu nenumarate femei au fost arse pe rug de catre inchizitie, ucise, batjocorite, numite vrajitoare posedate de diavol. Aceasta a fost singura modalitate prin care puterea lor a fost nimicita. Cand si cand aud aceste femei, le simt durerea, disperarea, furia, frica, stigatul lor…aud mesajele lor, lasat cu ultimele suflari, mesajul lor a fost si al meu pentru multa vreme, ssssttttt sora mea, sa te faci mica, mica, nu-ti arata puterea, cunoasterea, maretia, fa asta, vei fi in siguranta astfel, uita, uita… ssssttttt, accepta targul!
Am uitat si eu asemenea multor femei si pentru multa vreme, am acceptat sa imi ascund puterea, iubirea si intelepciunea.

Razboiul dintre sexe

Femeia nu a mai spus nimic, nu a mai avut un cuvant de spus, nu a votat, s-a facut mica neinsemnata, resemnata, si-a ascuns lumina, maretia, intuitia chiar si fata de ea insasi. Uneori din cand in cand au fost voci ce s-au trezit, au fost voci ce s-au facut auzite si au luat forma Valului de miscare feminista ce a inceput prin anii 60-70, miscare ce a facut ca multe femei sa caute din rasputeri sa se rascoale, sa-si regaseasca locul in societate, sa ceara egalitatea. Un soi de revolutie as spune, a fost un pas necesar ce ne-a adus drepturi, o oarecare recunoastere, si un soi de respect DAR toate acestea au un pret, orice revolutie sau razboi face victime, in ambele tabere. Prea multe femei inca platesc pretul acestei miscari si ale micilor victorii, platesc , desi spun eu, a fost de ajuns, este de ajuns, noi femeile acum putem merge mai departe, conflictele si razboaiele cu barbatii nu numai ca nu ne mai sunt de folos, din contra, acesta dauneaza in egala masura atat barbatului cat si femeii, si, ce este mai grav chiar proprii nostri copii sufera din pricina inconstientei noastre, din inertia razboiului, perpetuand conflictul, transmitem mai departe rana razboiului dintre sexe.

Femeia barbat bine

Pentru a razbi in aceasta lume (care este inca predominant masculina) ea isi croieste adesea o personalitate de tip masculin, uneori isi reconstruieste chiar corpul in acord cu aceasta personalitate, dezvoltandu-si musculatura (inconstient pentru a face fata “luptelor” cu masculinul) in mod excesiv, pierzandu-si formele feminine. Isi pierde blandetea si compasiunea (le considera ea insasi ca fiind slabiciuni), devine inabordabila, impenetrabila, rece si calculata, logica (prea logica) nedandu-si voie sa-si exprime emotiile, isi impietreste inima si corpul, se indeparteaza incet incet de sufletul ei. In consecinta se imbolnaveste de cancer uterin, ovarian, mamar (statisticile arata o crestere fara echivoc a incidentei cancerului la femei) pentru ca inconstient isi uraste feminitatea, calitatile materne, corpul de femeie. Rana rusinii, a pedepsirii lucreaza pana la nivel de ADN, multe cred (chiar daca nu stiu asta) ca a fi femeie inseamna a fi ranita, insemna a fi “sexul slab” , etc. drept urmare la ce bun a fi femeie? Deci, mai bine barbat!

“Pitipoanca” sau pervertirea feminitatii

Mai exista si o alta categorie de femei, cele care au ales o alta cale pentru a face fata lumii in care traim si pentru a gestiona mitul alungarii ce traieste in ele. Este femeia care a ales sa-si foloseasca in mod pervertit “puterile feminine” pentru a manipula barbatii, pentru a-i seduce (fara a iubi autentic si responsabil), pentru a obtine atentie, falsa venerare, lucruri materiale, faima, etc. Ca sa-ti faci o idee mai clara despre acest gen, in vremurile noastre le poti vedea adesea invitate in emisiunile de scandal si au fost botezate ironic cu numele de “Pitipoance”. Si ele din pacate platesc un pret mult prea mare in schimbul asa-zisei sigurante sau falsei afirmari de sine. Isi expun corpul excesiv (fara a avea nicio legatura cu feminitatea subtila), danseaza urmand miscari prestabilite, mimand actul sexual, se vand, isi schimba infatisarea accentuand (prea tare) formele feminine (buze, sani, fund, etc) toate acestea le face acest tip de femeie pentru a fi acceptata si incadrata la categoria, “bunaciune”. Vreau sa ma fac inteleasa nu dau aceste exemple cu scopul de a critica, de a blama sau de a arata cu degetul ori pentru ca sunt invidioasa sau geloasa fiind manata de sentimente mici, din contra… Doar vad dincolo de fatada, dincolo de aparente si stiu, femeile sunt folosite, accepta tacit acest targ pe care il fac atat cu ele insale cat si cu media sau cu barbatii din viata lor. Pentru mine ca femeie este trist sa vad asta, sa simt asta, cunosc aceste povesti, poate de asta scriu acum aceste randuri.

Si daca nu am fost alungati din Rai?

Ti-aduci aminte tu oare suflet de femei e ca au fost timpuri si locuri in care oamenii nicicand nu au cunoscut povestea asta, au fost locuri si timpuri (si inca mai sunt) in care EA stie cine este, isi cunoaste puterea si capacitatea pe care o are prin insa-si faptul ca-i zamislita intr-un anume fel ?

Si daca inca nu simti, nu intuiesti ca EA poate ocupa cu totul si cu totul un alt loc in societate, daca inca intuitia ta feminina nu-ti spune ca esti cu adevarat speciala doar prin simplul fapt ca esti femeie da-mi voie acum sa-ti fac cunoscute cateva informatii.

Femeia detine o capacitate energetica imensa. Ea poate folosi aceasta capacitate pentru a crea, pentru a inspira, pentru a aduce pace, iubire, comuniune si frumusete acolo unde isi traieste viata.

Ea poate fi un excelent canal de comunicare intre Cer si Pamant, poate sa aduca vindecare si poate lucra cu toate fortele Universului. Doar stiind toate acestea pana in viscere, simtind si reamintindu-ne aceasta cunoastere, aceste daruri, ne putem revendica cu adevarat puterea autentica, sacralitatea, respectul si recunoastrea. Reamintindu-ne cine suntem si de ce ne-am nascut femei, in aceste vremuri, putem trai o viata in bucurie, armonie, o viata semnificativa, plina de sens si satisfactie. Iata de ce s-a nascut “Femeia Curcubeu”, femeia care isi cheama propria devenire, si-o asuma cu curaj, integritate si constiinta. Ea este noua miscare, noua directie, ea ii poate inspira si pe cei din jurul lor sa fie mai buni, mai adevarati, mai umani. EA este femeia de care Pamantul si toti semenii au nevoie acum, EA, esti TU in adancurile tale. Te astept draga mea, vino, vreau sa te cunosc, vreau sa-ti stiu povestea, inscrie-te in programul in 10 pasi Femeia Curcubeu (on-line sau face to face) sau vino la atelierele si taberele Femeii Curcubeu, acestea sunt activitatile de reintoarcere la natura ta autentica, activitati ce ti le propun manata fiind de visul pe care il am, acela de a vedea cat mai multe femei libere si autentice, vino astfel incat sa putem crea altceva pentru toti copiii nostri. Haideti femei frumoase sa lasam mostenire o noua paradigma, alte valori (care sa serveasca si sa sprijine viata), sa fim exemplu pentru noi, familia noastra si pentru cele ce urmeaza sa vina. Sa ne amintim si sa-i invatam pe ceilalti ca nu am fost dati afara din Rai, ca Raiul poate fi “aici si acum” pe Pamant, sa reinvatam sa ne ingrijim responsabil de Mama Pamant, de Gradina Raiului de pe Pamant, sa respectam resursele ei, sa le folosim adecvat, cu recunostinta. Asta este viziunea mea, ti-o impartasesc din inima, cu sufletul deschis, si cred cu tarie ca viata pe Pamant poate fi altfel, cred cu toata fiinta ca atat barbatul cat si femeia pot regasi Gradina Raiului, aceea care este in inima lor, odata regasita Gradina, ei isi vor aminti, vor sti atunci, ca tot cosmarul colectiv este doar o poveste. Vor sti atunci ca ei impreuna sunt liberi sa schimbe schimbe povestea, dar mai STIU ca noi ca FEMEI putem si avem DATORIA SACRA sa le aratam Gradina.

Drumul meu ca femeie, a fost anevoios, o aventura ce m-a provocat la maxim, ducandu-mi trairile interioare la extreme, toate astea m-au facut sa caut, sa-mi reamintesc cine sunt, din aceast loc al reamintirii iti scriu acum.

Te imbratisez oriunde ai fi FEMEIE CURCUBEU!

Din inima,
Psiholog Carmen Grigoras Nitescu

Scroll to Top